05.04.2021

20210510_1555-RockTribe (00 00 - 02 05).mp3 +cyanite-analysis

20210510_1636-RockTribe-Worldmusic-Fil-Daniel-Edyye-Gitano-marcusbazz-hambone (02 39 - 04 39).mp3 +cyanite-analysis

20210510_1636-RockTribe-Worldmusic-Fil-Daniel-Edyye-Gitano-marcusbazz-hambone (12 15 - 15 27).mp3 +cyanite-analysis

Tekrardan sesime efekt verip şu sesli etkileşimli olaya gireyim dedim. Konsept oturdukça daha eğlenceli, etkili hoş bir şey olabilir. Tabii ki benim de dikkatimi hem chate hem müziğe hem de ninbottaki ayarlara vermem gerekiyor.

Bu gece 7 tane kayıt çıkmış, onlardan 3 tanesini ekleyip sisteme yerleştirdim. Çalışmanın başında olaylar zorluydu. Distortion kapatmayan arkadaşlardan bir sürü vardı. Söyledim söyledim, fayda etmedi, ben de çıktım gittim :)

Yani bir kanalın metronom ve ölçüyü ayarlayıp üzerine davulları tekrardan oturtmak benim sistemde manuel, o yüzden biraz zor. Üstelik güzel de bir davulcu arkadaş vardı, daha önce çalmıştık, onu da bırakmak istemedim ama maalesef kendimi duyamadığım için odadan çıktım.

Yeni odada uzun bir süre kimse gelmedi. Son kayıtta yine oda tam kapasite dolmuş. 8 kişilik müzik odaları bunlar. Acaba bir iki hesap açıp gelen sayısı tamam olunca odayı doldurarak kapatsak mı? Zaten devamlı çalan 4-5 kişi olsa 3 hesap daha ekleyince oda bizim olmuş demektir :)

Uzun kayıtlar içinde çok hoş minik parçalar da oluyor ama onlar öyle yitip gidecek. Bu gece akordiyon sesleri veren biri vardı. Tekrardan onu bulamayız ama not edeyim dedim. İyidi hoştu ama biraz tonu gevşetti. Ona uydurayım derken ortalık karıştı. Yine de sevgilerimi gönderiyorum kendisine.

Gelip merak edip bakan, dinleyip sohbet eden herkeslere teşekkür ederim. Arkaya açılan yüksek sesli ritmler ya da kaotik ortam için kusuruma bakmayın, bu sistemin sıkıntılı noktaları bunlar ama işte hiç tanımadığımız insanlarla ancak bu kadar oluyor.

*Kayıtlar kategorizasyon için daha sonradan kesilmiştir. Etiketler hatalı olabilir.


20210405_1517-RockTribe-Schmi (00 04 - 07 20).mp3 +cyanite-analysis

20210405_1529-RockTribe-JoDrum-Funk_U-grosbob (00 00 - 02 02).mp3 +cyanite-analysis

Başlangıcı dahil etmedim. Ben de keyifsiz başladım, gelen arkadaş da ses seçip sallıyordu. Yani sanal enstrüman severim de öyle bol keseden sallanmamalı.

Sonra hafif sıkıntılı bir melodiye döndü olaylar. Tam bunu döngüye aldığım sırada ilk kayıttaki saksafon seslerini duymaya başladım. Tüylerim diken diken oldu. Arkadaş nasıl biriyse hayran kaldım. Gitmem gerekli deyip 8 dakikadan sonra çıktı. Yoksa daha giderdi yani böyle...

İkinci kayıtta davulcu biri geldi. İlk kez benden daha düşük sesli biriyle karşılaştım. Ritmler de hafif sallantıda hissediliyordu. Dinlerken o kadar sıkıntı duyulmuyor. İlk kayıttaki hazır davullar yerine canlı davul ne olursa olsun daha iyi. Onun üzerine yakarışlar içindeyken Funk'çı biri geldi. Son kaydın canını okudu.

Son kayıtta (23.02.2023 tarihinde kaldırıldı) davul yüzünden çılgın olacağı belliydi de 5-6 dakika civarında o müthiş bas efektimiz geliyor. Yirmi dakikaya yakın aynı efekte gitti. İlk başlarda eğlenceliydi de sonra kafa mafa kalmadı. 11:38 civarı döngülü sesleri kestim. Kendi halinde melodi arayışı için güzel bir örnek oldu. Biraz karman çorman ama sonra toparlanıp coşma şeklinde ilerledi. Ah o efekt de olmasaydı. Wah o efekt de olmasaydı :D 24:06'da dayanamadılar davul açtılar. Ondan sonra da koptum artık. Pek distortion açmıyorum ama alın distortion dedim. Onlar da bastı distortion'u ortalığı kan revan götürdü. Ninbot da delirmiş olmalı ki kayıt tam bitmeden kesilmiş (tekrar baktım kayıt çok sonradan eklendi ama onu eklememe gerek yok). Ama o civarda teşekkür ederek kalktıydım.

Bu arada hafiften Düş Sokağı Sakinleri esinlenmelerim olmuş gibi duydum. Bir şarkılarına çok benzettim ama tabii bilerek yapmadım.

*Kayıtlar kategorizasyon için daha sonradan kesilmiştir. Etiketler hatalı olabilir.





tyle="text-align: justify;">