29.08.2024

Etkinlikten yaklaşık bir ay sonra dinleyip buraya ekleyebiliyorum. Açıkçası özlüyorum. Hem çalma hem buraya ekleme işlemleri ciddi anlamda rehabilitasyon ve günlük hayatın sıkıntılarından uzaklaşmaya yarıyor ama maalesef yeterince etkinlik yok, organizasyon yok. Bu aralar vaktim da az olduğu için rastgele çalışmalara da katılmıyorum ama içimden de gelmiyor.

Bu günün etkinliği Schmi'nindi, yeni bir mekanda çalmak için bizi çağırdı, her şey gayet iyiydi ama kanalından ses gelmedi, uzun süre bunu söyledik ama ya duymadı ya da etkinlik sırasında düzeltemedi. Nadiren gerçekleşen bu tarz etkinliklerde sorun olmasa keşke... Ve tabii ki görseller ve video stream'ler olabilse, elimizde maalesef kayıt yok. Bunun için bir kanal gerekiyor ama yok.

Mendex ile bir süredir karşılaşıp çalıyoruz. Etkinliklere davet edilenler arasında olduğunu tahmin ediyorum. Önceki sorunlar nedeniyle birbirimizle muhatap olmuyoruz. Açıkçası benim herhangi bir garezim yok ama söylediği sözlerden sonra alttan alacak durumda da değilim. Eğer iletişim kurmak isterse iletişimi kesecek olan da ben değilim ama henüz böyle bir durum yok. Yine de her şeye rağmen müzik iyileştiriyor. Bu jam session'da ekledikleri harikaydı. Sadece davullar konusunda neden ısrar ettiğini anlamıyorum. Mevcut çalan arkadaşlarda davullar konusunda çok daha başarılı eklemeler yapanlar var. Davul değil de beat ekliyor, davul da çalıyor mu bilmiyorum.

20240829_1939-Mendex-Bernd-KeysRockTribe-carrots (19 18 - 22 36).mp3 +cyanite-analysis

Başlangıç sakin bu kısımlar, davullar stabil aynı ritmler, üzerinde Bernd bas gitarları var onları tekrar ettirdim bir süre sonra çalmayı bırakmış. Bir kısımda carrots (rats) gitarları var geri kalan her şey Mendex ve benim lavta ve ud seslerim...

20240829_2017-Mendex-KeysRockTribe-carrots (25 00 - 27 15).mp3 +cyanite-analysis

Son bölümlere doğru nerdeyse aynı yerden iki kesit, vokaller ve diğer sesler güzel hava katmış. Çoğu Mendex'in lavta ve ud sesleri ekledim. Gitarlarda sonlara doğru carrots biraz ekleme yapıyor.

20240829_2017-Mendex-jabah_guitabase-KeysRockTribe (29 48 - 34 27).mp3 +cyanite-analysis

Bu da günün en iyi kısmı. Öncekinin devamı farklı bir boyuta geçmiş olaylar. Schmi'nin sesini duyamadığımız jabah söylüyor. Onun da bölüm ortasında gitarları var, sesler yüksekti biraz düzelttim. Rats'ın gitarlar ekleyip çıkartmış o yüzden komple çıkarttım. Hafif dengelendi sesler.