16.05.2024

NINJAM için hayat devam ediyor. Bir yandan devamlı olarak ortak yayın yapacak çeşitli sanat dallarından insanlara ulaşmaya çalışıyorum. Yeni bir kolektif sanat topluluğu buldum, ilgilendiklerini söylediler ama gerçekten yapabilir miyiz bilemiyorum? Çünkü daha önce de defalarca ilgilendiğini söyleyen olmuştu. Umarım gerçekleşir.

Ortak bir yayın ya da bunla ilgili bir proje olana kadar stream yapmayı düşünmüyorum. Zaten stream'lerin esas amacı buydu. En başta burada anlaşamamışız çünkü ben tüm bu işler kolektif olmadığı sürece bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Stream'leri bu bağlamda yapmalıydık.

Bugün otomatik kayıt olmayan mutantlab (onun da sahibi ilginç bir arkadaş selam ediyorum kendisine) odasında İngiltere'den bağlanan iki Türk arkadaşa denk geldim. Sadece aralarında çalmak için buraya bağlanıyorlarmış. NINJAM'ın bundan fazlası olduğunu anlattım ama pek ikna olduklarını sanmıyorum. Bir süredir görüyordum, ilk kez çaldık, fena olmadı. Ama kayıtlar yok maalesef. Çalarken de söyledim aslında ama :)

Günün son bölümünde Jogito'yu çalarken görünce bağlandım, çok hoş bir jam session oldu. Üç ya da daha fazla vokal olduğu bölümler oldu, biraz ortalık karıştı ama arada çok güzel kesitler aldım. Üç tanesini aşağı ekliyorum.

20240516_1911-Jogito-Blue_Note-KeysRockTribe (28 33 - 31 23).mp3 +cyanite-analysis

Buradaki melodi değişimi, flüt ile eklediğim yerler o an gelen ve muhtemelen bir daha tekrar edemeyeceğim bölümler, bu tarz kesitler nadiren oluyor. Bölümün başı blues gibiydi ama biraz değişti. Bas ve altyapıda Jogito, gitarda Blue_Note var.

20240516_1944-Blue_Note-Jogito-KeysRockTribe-Yan_Le_Rouge (07 08 - 09 58).mp3 +cyanite-analysis

Fransa'dan çılgın vokal arkadaşımız Yan_Le_Rouge ile devam ediyoruz. Piyano sesleri benim altyapı olarak basla birleştirmeye çalışıyorum. Jogito ile aynı akıştayız. Ardından Blue_Note'un değişik vokalleri ekleniyor, hepsi birlikte ilginç bir noktaya geliyor. Ve son bölümünde Jogito ıslıkları ekliyor. Daha sonra quena ile eklemeler yaptı, oralar da harikaydı ama tonal olarak tutmadığı için eklemedim. Arada bendeki vsti flüt ile ona yakınlaştırdım gibi geldi hatta... Ben tüm bu jam session'ı çok beğendim. 

20240516_1944-Jogito-KeysRockTribe-Yan_Le_Rouge-Catelo-javitoZap-ej (42 09 - 44 48).mp3 +cyanite-analysis

Burada da işler metal'e dönüyor biraz. ej vokalleri brutal ve karışık. Catelo gitarları ekledi, onun gitarlarını biraz editlemek zorunda kaldım. Harika vokal, gitarda da çok iyi ama tonları biraz sıkıntılı, ona da söyledim ama bu bölümde birazcık miksaj yaptım. Davulda tabii ki javitoZap, diğer çalanlar da aynı. Bu bölüm de gayet hoş oldu. Herkese teşekkürler.