07.09.2023

Çok ilginçlikler olan bir günü geride bıraktık. Sonunda bağlantımı biraz olsun güncelledim ve 5-6 mbit upload hızına kavuştum. Sonobus'ı denemek için Satana'ya haber verdim. Deneyelim dedi ama yine sağlıklı çalışmadı. Aramızdaki mesafe çok uzak ama yine de bilemiyorum başka bir sorundan mı yoksa hala mı bağlantım yetersiz kalıyor, hiç fikrim yok.

NINJAM'a geçtik. İlk bölüm çok değişik işler çıktı. ninjaz son dönem hep denk geliyor. Japonya'dan biri, kendine has bir tarzı var, bu sefer metal füzyon gibi bir şey oldu, ilginçti.

Daha sonra Seb'in mikrotonal ısrarı ile ona geçtik. Çok heyecanlı biri alıp götürüyor, büyük kısım böyleydi. Eğlenceliydi ama maalesef herkesin ayarlar mikrotonal olmayınca biraz karışıyor.

Son bölümde Pancho_Darbuka'yı görünce bağlandım ama odadaki davulcu (slick) gitmiş. Neden olduğunu anlamadım, bir süre çaldıktan sonra oda değiştirmeyi teklif ettim ama Pancho_Darbuka da çıktı. Sebebini sordum, söyledi ama hala tam olarak anladığımı söyleyemem, sadece umarım kimse alınmamıştır diyorum.

Alınmaktan bahsetmişken bu bölüme ve sonrasına marcello geldi, ona da tekrardan durumları açıklamaya çalıştım, umarım o da alınmamıştır.

20230907_1509-KeysRockTribe-whoami-Satana666-RoeiE-ninjaz-SebNL (08 41 - 11 05).mp3 +cyanite-analysis

Burada bahsettiğim çok acayip bir füzyon var. Saksafon sesleri ve distortion sesleri ilginç oldu. Sanırım Satana pek beğenmedi ama ben beğendim. Distortion'ı kesiyorsa beğenmemiştir, durup tekrar dinliyor yani emin olamıyor. Kesilmesi bile ilginç olmuş aslında... whoami de var ama sesi duyulmuyor, eklesem mi emin değilim.

20230907_1552-SebNL-KeysRockTribe-whoami-Waii_D-shavit_bass (13 01 - 15 21).mp3 +cyanite-analysis

Bağlamanın mikrotonal ayarlarına geçiyoruz. Seb'in vokaller özellikle son kısımda tam olmaya başladı. Dinleyip vokaline yansıtması harika, gerçekten bunla ilgileniyor yani. Diğer sesleri de ayarlamaya çalıştığını söylüyor ama henüz emin değilim. Bu müziği hala Araplarla karıştırıyorlar, ordan bakınca öyle duyuluyor olabilir ama bildiğim kadarıyla oryantal de böyle bir olay yok. Baslarda shavit_bass  var. Waii_D azıcık ud sesi ve biraz davulları ekledi. Vokal eklemek için müsait değilmiş, ekleseydi harika olurdu.

20230907_2151-fbn5-tbfx-vio-Pancho_Darbuka-KeysRockTribe-marcello (15 36 - 18 20).mp3 +cyanite-analysis

fbn5 basları burada harika, çalarken söyleyemedim ama havayı aslında o belirliyor diyebiliriz. Pancho_Darbuka da her zamanki gibi iyi idi. Buradaki hava ağır ama ferah gibi, çok hoştu. Ardından marcello'nun geldiği kesip ekleyemedim ama orası da çok hoştu. Çok uzun bir kayıt olduğu için editlemek istemedim ama yine de link olarak şuraya ekliyorum: 30:40

20230907_2351-KeysRockTribe-Griaac-soocoolforlisten (00 59 - 02 19).mp3 +cyanite-analysis

soocoolforlisten ile teke tek bir bölüm. Daha önce çok fazla çalmadık ama kendine has tarzı ve vokali olan biri. Daha önce de çaldığımız bölüm vardı ama oralar pek olmadı. Son bölümde bu kısmı beğendim.