14.02.2021

"Ninbot Günlükleri" diye bir bölüm ekleyeyim dedim. Bir süredir bu işin üstüne düşünce sizleri de darlamış olabilirim. Bunun için kusuruma bakmayın. Tabii bu sitenin diğer işlevlerini azaltmıyor ya da kısıtlamıyor.

Ayrıca dediğim gibi bu bölümleri kendim için eklemiyorum. Günün birinde bu işe meraklı insanlara dolup taşacağını hayal etmek istiyorum.

Belki böyle çaldık, dinledik ötesinde radyodaki gibi hem çalıp hem de etkileşim halinde olmak da mümkün olabilir. Tabii bunun için sunacak biri gerekiyor ama bilemiyorum nasıl olur. Deneysel üstü deneysel yaklaşımlar...

Online Jam (Ninbot) Seçkileri listesindeki oynatıcıdaki satırlara bir sayfa simgesi ekledim. Adı üstünde ninbot günlüğü olarak o gün yapılan doğaçlamanın bende bıraktığı izleri ya da gözlemleri falan yazacağım.

14.02.2021

20210214_1553-RockTribe-newbie-Mirco04 (00 45 - 12 40).mp3 +cyanite-analysis


Ninbot sitesine bağlandığınız zaman direkt kayıt başlamıyor. Odaya bir kişi geldiğinde kayıt başlıyor. Yani genelde önden bir şeyler çalınıyor. Bugün de önden bir şeyler çalmıştım. Onlardan sıkılıp üzerine hafif bir gitar eklemiştim.

Başlangıçta o melodi ile başlıyor. Biraz çiğ, kulak tırmalıyor diyebiliriz. O melodi arkasına hafif transa sokan cinsten basit bir ritm ekleyince tüm kayıt böyle gitti. Zaten ninbot özelinde bu biraz da böyle gidiyor.

Ardından newbie(bas) ve hemen sonra Mirco04(klavye) geldi. İkisi de olayın havasını değiştirdi. Hem atmosferi anlayıp hem de bozmadan üzerine ekleme yaptılar. Zaten bu sitenin temel fonksiyonudur.

Çalarken donuklaşan yerlerde genel kayıt programı üzerinden bir ayar kurcalıyor oluyorum.

08:11'de yeni bir melodi geliyor. Onu kaydedip tekrar ettiriyorum. Bas bu kayıt aşamasında hafif nağme veriyor. Sesler iki kanaldan geniş gelince kayıt olmuş oluyor. Ardından bu melodi üzerine devam edip bitiyor. Arkadaki melodi hep sabit."

*Kayıtlar kategorizasyon için daha sonradan kesilmiştir. Etiketler hatalı olabilir.